MBTZ Logo

Verhaal bij een foto: Krommenie Bodenbelag aus Holland

Met Stoom Nr. 34 - December 1999

Zo luidt de ‘pay-off’, alweer buitenlands, van een serie fullcolor advertenties ter gelegenheid van de Frankfurter Messe van 1965. Reclamebureau Prad gaf mij opdracht om op verschillende bouwlocaties te fotograferen. Nu eens geen complete interieurs, maar gewoon tussen de net gemetselde muren.

Op de foto heeft de binnenhuisarchitect al de colorflor tegels uitgelegd. Ten overvloede staat er in dezelfde advertentie nog te lezen “uw huis staat nog in de steigers, maar de architect heeft al besloten dat voor de vloer alleen Krommenie in aanmerking komt.”

Deze foto is gemaakt in de Zaanstreek, in Poelenburg Zaandam, toen in aanbouw om de nieuwkomers werkzaam in de diverse Zaanse bedrijven te kunnen huisvesten.
Nu bijna 40 jaar later is Poelenburg nog springlevend en bruist het er van plannen om de uitstraling naar buiten te optimaliseren.

Terug naar Krommenie; niet alleen voor de Duitse markt maar ook in de Zaanstreek bleken colorflor tegels in trek, want na afloop van de fotosessie, bleken alle tegels spoorloos. Achteraf heb ik horen beweren dat de heren bouwvakkers er een goede bestemming aan hebben gegeven.

  Bodenbelag aus Holland  
Door: Peter Marcuse Valid HTML 4.01 Transitional