Lage Horn/Krimp in Zaandam
Krimp/Lage Horn

Hier wordt de oase van rust hersteld, in het centrum van de stad met een grote diversiteit aan huisjes, bochtige smalle straatjes met dito slootjes die de bomen zo prachtig kunnen weerspiegelen. Waar je je al slenterend door straatjes, over bruggetjes waant in de 17e of 18e eeuw ten tijde van de scheepsbouw, een plek waar al die ambachtslieden woonden zoals de zeilmakers, blokmakers, kompasmakers, ankersmeden, mastmakers enz.
Een buurt waar Czaar Peter de Grote gewerkt en gelogeerd heeft en waar het Czaar Peterhuisje in al zijn eenvoud nu als museum te bewonderen is, daar begint SOMASS BOUWBEDRIJF BV met de eerste drie van al die Zaanse woningen die dit buurtje straks tot de parel van onze streek zal maken.

Krimp / Lage Horn

Vooraanzicht vanaf Lage Horn

De eerste stap is reeds gezet. Met het goedkeuren van het masterplan 'Inverdan' ging de gemeenteraad in april 2003 tevens akkoord met de visie op het Krimp en omgeving.
Het historische karakter van het oer-Zaanse buurtje wordt in de toekomst in ere hersteld met de komst van Zaanse huisjes, voetpaden en een wegsloot.

Krimp / Lage Horn

Aanzicht vanaf het Krimp