De Waakzaamheid

De Waakzaamheid

Sinds 1626 op zijn plek

Bob Baljet

Inleiding

"De Waakzaamheid" is één van de onderwerpen die de Historische Vereniging Koog-Zaandijk voor nader historisch onderzoek op het programma heeft staan. De Historische Vereniging Koog-Zaandijk organiseert in 2009 in "De Waakzaamheid" een expositie over de historie van het gebouw en de functie ervan, over zijn eigenaars, zijn huurders, zijn bezoekers et cetera.

Deze expositie is toegankelijk in twee weekenden in september 2009 (19/20 en 26/27 september).

De huidige eigenaren Gé Sombroek en Gerrit van Assema van Bouwbedrijf Somass waren zo vriendelijk hun medewerking te willen verlenen aan het onderbrengen van de tentoonstelling in het pand "De Waakzaamheid". Met andere woorden: "De tentoonstelling is op locatie".

Dit boekje is ontstaan als een samenwerkingsverband van de leden van "De Werkgroep Waakzaamheid" van de historische vereniging.

De foto's zijn afkomstig uit privé-bezit. De DVD bevat opnamen die speciaal voor de tentoonstelling zijn vervaardigd.

Als u de website van de vereniging bekijkt zult u bij de "Werkgroep De Waakzaamheid" de volgende namen aantreffen:
Bob Baljet, Jeroen Breeuwer, Jan Duijvis, Christiaan Homburg, Margret Komen, Piet Koopman, Han van Leeuwen, Gé Sombroek, Anneke Steemers, Ton Trossèl en Erik Visser.

Foto's werden onder andere geleverd door Jeroen Breeuwer, Huibert Latenstijn, Luuk Plekker, Ton Trossèl en Jan Pieter Woudt. Velen leverden ook een bijdrage aan het boekje en werkten mee aan de totstandkoming van de tentoonstelling, in enige vorm, waarvoor de "Werkgroep De Waakzaamheid" hen zeer dankbaar is.

Koog aan de Zaan, september 2009
Bob Baljet

UITVOERING BOEK:

Uitvoering/Formaat:Softcover, 21 x 15 cm
Tekst en beeldmateriaalselectie:Bob Baljet
Uitgave:Historische Vereniging Koog-Zaandijk & Jeroen Breeuwer