GEB GZW EZW

Van toen naar nu

Door: D. Kerssens

Ter inleiding

Door: Bestuur en Direktie EZW

In augustus 1914 werd het Gemeentelijk Elektriciteitsbedrijf Zaandam opgericht. Als het bedrijf nog zou hebben bestaan zou het in 1989 het 75-jarig bestaan hebben gevierd.

Door het besluit van de Algemene Raad van het Gasbedrijf Zaanstreek - Waterland om tot aankoop van het Gemeentelijk Elektriciteitsbedrijf Zaandam over te gaan, werd op 20 september 1988 het Energiebedrijf Zaanstreek - Waterland (EZW) een feit.

Op 16 januari 1989 betrokken de medewerkers van het EZW het nieuwe hoofdkantoor aan de Vincent van Goghweg te Zaandam. Met feestelijkheden voor verbruikers, medewerkers, bestuurders en relaties werd deze nieuwe behuizing op 14 en 15 april 1989 geopend.

Het bestuur en de direktie van het bedrijf vonden deze drie hiervoor genoemde feiten voldoende aanleiding om de heer Dick Kerssens, medewerker van het Gemeentearchief Zaanstad en schrijver van kronieken opdracht te geven tot het samenstellen van een gedenkboek over de geschiedenis van het Gemeentelijk Elektriciteitsbedrijf en het Gasbedrijf Zaanstreek - Waterland, nu samen het Energiebedrijf Zaanstreek - Waterland.

Van toen naar nu, een imposante geschiedenis van de ontwikkelingen op het gebied van de energielevering in de regio Zaanstreek - Waterland. Met deze uitgave willen wij de lezer hiermee kennis laten maken.

UITVOERING BOEK:

Uitvoering/Formaat:Hardcover, 21,5 x 30 cm
Aantal pagina's:161
Tekst:D. Kerssens, Zaandam
Reproduktie-fotografie:H. Hackman, Westzaan
Vormgeving, zet- en drukwerk:Algemeen Grafisch Centrum, Zaandam