In de Gecroonde Duijvekater

In de Gecroonde Duijvekater

Door: J.J. Schilstra

Deze uitgave over de bakkerij 'In de Gecroonde Duijvekater' geeft blijk van waardering voor de arbeid van de tallozen die in de loop der tijden ons dagelijks brood bakten. Hoe lang en zwaar daarvoor is gewerkt blijkt uit de geschiedenis van deze ene Zaanse bakkerij, tegelijk de geschiedenis van elke bakkerij in elke stad, elk dorp en iedere streek.

De schrijver, de tekenaar Henk Tol, de boekverzorger Joop de Nijs trachtten in goede harmonie een boekje samen te stellen én levendig én interessant én historisch verantwoord, dat ook voor niet bakkers de moeite van het lezen waard is.

Bakkerijmuseum In de Gecroonde Duyvekater

Dit intieme museum dateert uit 1658. De originele bakkerswinkel staat vol lekkers en heeft een prachtige gemarmerde vloer. In de bakkerij staat een authentieke broodoven. De naam van het museum komt van de duivekater, een bekend Zaans zoetbrood. Natuurlijk kunt u de duivekater in de bakkerswinkel proeven, samen met andere Oudhollandse bakkerijproducten en snoepgoed. De bakkerij is in 1970 aan de Zaanse Schans geschonken, door de Zaanse onderneming Koninklijke Wessanen nv. Oorspronkelijk stond het pand op het Hazepad in Zaandijk.

Bron: Zaanse Schans

UITVOERING BOEK:

Uitvoering/Formaat:Softcover, 17 x 24 cm
Tekst: J.J. Schilstra
Aantal pagina's:56
Tekeningen:Henk Tol
Foto's:Jan Woudt. Maarten d'Oliviera
Litho's:De Boer & Vink, Grafische Industrie bv, Zaandijk
Vormgeving:Joop de Nijs
Druk:A. Knijnenberg, Krommenie