Koffiebranden in het washok

Koffiebranden in het washok

De geschiedenis van Marvelo

Voorwoord

Teun Winkel - directeur Marvelo bv

Ruim 82 jaar lang was Marvelo gevestigd aan de Oostzijde in Zaandam. Inmiddels zijn we verhuisd naar een gloednieuwe fabriek op het industrieterrein Westerspoor-Zuid. Vandaag, 6 november 1993, wordt de nieuwe fabriek officieel geopend. Een goed moment om stil te staan bij Marvelo's rijke geschiedenis. Dit boek is een cadeau aan alle (ex-)medewerkers en Marvelo-relaties. Dankzij hun inzet en vakmanschap is het bedrijf groot geworden.

In de loop der tijd is er binnen de fabriek natuurlijk veel veranderd. Maar wat opvalt als je dit boek doorbladert, is dat er ook veel hetzelfde is gebleven: het streven naar kwaliteit; de voortdurende vernieuwing van de techniek; de grote betrokkenheid van de medewerkers. Het zijn ook nu nog de pijlers waarop Marvelo rust.

De opening van de nieuwe fabriek past naadloos in onze geschiedenis. De medewerkers zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp van de fabriek, met als resultaat goede werkomstandigheden op iedere werkplek. Ook de produktiemethodes zijn ultramodern. De koffie- en de wijnafdeling bijvoorbeeld zijn de meest efficiƫnte in Nederland en omringende landen.

We zijn niet alleen trots op ons verleden, we hebben ook veel vertrouwen in de toekomst. Om de woorden van Albert Heijn, de oprichter van de fabriek, aan te halen: "Met behulp van bekwame vaklieden, gebruik van goede machines en gereedschappen, moet het mogelijk zijn de beste produkten zelf te maken." Dat blijft ons motto. Ook de komende 82 jaar.

Tenslotte wil ik alle medewerkers, ex-medewerkers en sponsors bedanken die aan de totstandkoming van dit boek hebben bijgedragen. Zonder hun verhalen, foto's en geldelijke bijdragen was dit boek lang niet zo mooi geworden.

Veel leesplezier toegewenst!

UITVOERING BOEK:

Uitvoering/Formaat:Hardcover, 21,5 x 29 cm
Aantal pagina's:64
Tekst:Rolf Smid, Amsterdam
Historisch onderzoek:Ilona Dorrestijn, Amsterdam
Redactie en samenstelling:Jesseke van Buuren, PR Ahold, Marjon Bartelds, Marvelo
 Haico Beukers (NAP), Rolf Smid, Amsterdam
Uitgave:Marvelo Food Company bv Zaandam
 een werkmaatschappij van Koninklijke Ahold nv